Over iSpore

Duurzaam ondernemen
en toch winst maken

iSpore ondersteunt purposeful entrepreneurship. Dat wil zeggen dat we ondernemers helpen duurzaam te ondernemen en tegelijkertijd winst te maken. Je hebt namelijk een gezond verdienmodel nodig om serieus bij te dragen aan een beter milieu, een leefbare wereld, een rechtvaardige maatschappij. Ondernemen en winst maken gaan dus prima samen. Sterker nog, die combinatie is essentieel.

iSpore

People, planet, profit

Wij zetten onze omgeving al duizenden jaren naar onze hand. Het wordt tijd om eens wat terug te geven, vind je niet ook? Als ondernemer kun je je prima aanpassen aan de veranderende (ecologische) omstandigheden. Het enige dat je moet doen is een duurzaam verdienmodel ontwikkelen, waarin people, planet en profit elkaar vinden.

Samen veranderen we de wereld

Samen met iSpore is purposeful entrepreneurship een werkbare optie. Goed te doen en goed om te doen. Maak als duurzaam ondernemer ecologische impact en verdien tegelijkertijd met een schoon geweten een goede boterham. Zo veranderen we samen de wereld.

ChangChill x iSpore

iSpore investeert in de toekomst

Van de bruto jaaromzet van iSpore gaat ieder jaar 1 procent naar een goed doel met een sterk duurzaamheidsoogmerk. In 2020 gaat die bijdrage naar de olifantenopvang ChangChill in Thailand. De olifanten van ChangChill werden jarenlang ingezet om toeristen op hun rug door het Thaise regenwoud te dragen. Verder stonden de dieren vooral aan de ketting in de brandende zon. Een treurig en naar leven voor een olifant, maar ook geen goed verdienmodel voor de Thai zelf.

De World Animal Protection (WAP) is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het welzijn van deze dieren, maar ook oog heeft voor de lokale inwoners. In Thailand realiseerde WAP ChangChill (relaxte olifant). De olifanten hebben daar nu een goed leven, en de bewoners verdienen hun geld diervriendelijk en duurzaam. Hoe dat precies in zijn werk ging? Dat zie je binnenkort!

Wil je ook ChangChill helpen?

doneer nu

Klanten

Partners

‘Tot voor kort stonden kapitalisme en moeder natuur lijnrecht tegenover elkaar. Nu consumenten steeds meer bereid zijn om klantvriendelijke producten en diensten af te nemen, ontstaan nieuwe verdienmodellen voor duurzaam ondernemen. Ik help ondernemers met geld verdienen, zodat onze kinderen in een klimaatneutrale samenleving kunnen opgroeien.’

Lees meer over Joey
Joey Tessers iSpore